Συνταγή για χταπόδι στιφάδο με χυλοπίτες
Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Το χταπόδι δεν το βράζουμε ποτέ με νερό, ούτε του ρίχνουμε αλάτι γιατί σκλυραίνει.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χταπόδι καλά ξεπλυμένο
- 100ml. Κόκκινο κρασί
- 2-3σκ. Σκόρδο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 στικ σέλερυ ψιλοκομμένο
- 60ml. Ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 200ml. Ελαιόλαδο
- 800γρ. Ντομάτα κον κασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1κλ. Φρέσκο δενδρολίβανο
- 1κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 μπαχάρια
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1ltr. Νερό
- 500γρ. Χυλοπίτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com