Συνταγή για χταπόδι στιφάδο με χυλοπίτες

Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

#tsoulotip: Το χταπόδι δεν το βράζουμε ποτέ με νερό, ούτε του ρίχνουμε αλάτι γιατί σκλυραίνει.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι καλά ξεπλυμένο
  • 100ml. Κόκκινο κρασί
  • 2-3σκ. Σκόρδο
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 60ml. Ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 200ml. Ελαιόλαδο
  • 800γρ. Ντομάτα κον κασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1κλ. Φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 μπαχάρια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1ltr. Νερό
  • 500γρ. Χυλοπίτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved