Συνταγή για μοσχαρίσια ουρά με παπαρδέλες

Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Συνταγή για μοσχαρίσια ουρά με παπαρδέλες

#tsoulotip: Το τριμμένο κάρδαμο δίνει ακόμα πιο έντονη γεύση στο φαγητό μας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό παπαρδέλες
  • 2 ½ κιλά μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε κάθετες φέτες 4 εκ., ζητήστε από τον χασάπη σας να το κόψει
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 stick σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 4 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μελιτζάνα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 10 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 4 γαρύφαλλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 300 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 ½ ltr νερό
  • 1 κύβο ζωμό μοσχαριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved