Συνταγή για μοσχαρίσια ουρά με παπαρδέλες
Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Το τριμμένο κάρδαμο δίνει ακόμα πιο έντονη γεύση στο φαγητό μας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό παπαρδέλες
- 2 ½ κιλά μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε κάθετες φέτες 4 εκ., ζητήστε από τον χασάπη σας να το κόψει
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 stick σέλερι, ψιλοκομμένα
- 4 μέτρια καρότα τριμμένα
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μελιτζάνα, τριμμένη
- ½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 10 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 3 φύλλα δάφνης
- 4 γαρύφαλλα
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 300 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 1 ½ ltr νερό
- 1 κύβο ζωμό μοσχαριού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com