#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας,πρέπει να είναι ή το σιρόπι κρύο και το γλυκό ζεστό,ή το αντίθετο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σοκολατόπιτα
- 300 γρ.Κάστανα,βρασμένα και αλεσμένα στο multi
- 35 γρ. Καρύδια,τριμμένα
- 140 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
- 100 γρ. Σιμιγδάλι,ψιλό
- 180 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
- 120 ml. Ηλιέλαιο
- 25 ml. Κονιάκ
- ½ κ.γ. Σόδα,μαγειρικής
- ½ κ.γ. Γαρύφαλλο,τριμμένο
- ½ κ.σ. Κανέλα,τριμμένη
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 2 Αυγά,medium,ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
Για το σιρόπι
- 400 ml. Νερό
- 270 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
- 1 Στικ κανέλα
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. Σοκολάτα,κουβερτούρα
- 1 ½ κ.σ. Ηλιέλαιο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com