Τάρτα με πατάτες, φρέσκια κρεμμυδάκια & γκούντα
Μια λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να είναι πάντα παγωμένο. Να φοράτε γάντια μιας χρήσης.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 60 ml. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους (ο ένας για άλειμμα)
Υλικά για τη γέμιση:
- 100 γρ. πατάτες baby
- 1 φρέσκo κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 150 γρ. γκούντα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
- 2 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. Γάλα εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com