Γλυκά ψωμάκια με επικάλυψη καφέ
Νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τα χέρια του Γιώργου Τσούλη!
#tsoulotip: Αν θέλεις ακόμη πιο έντονη γεύση, μπορείς να πασπαλίσεις με κανέλα το βούτυρο.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη Ζύμη
- 260 γρ. αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
- 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 γρ. αλάτι
- 5 γρ. μαγιά ξερή
- 120 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση
- 12 κυβάκια βούτυρο, από την κατάψυξη, 3-4 γρ. το κάθε ένα
Για την Επικάλυψη Καφέ
- 50 γρ. αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
- 1/8 κ.γ. κακάο
- 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 10 ml καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com