#tsoulotip: Η κρέμα λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τάρτα λεμονιού.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μία φόρμα 26εκ.:
- 400 γρ. Αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 340 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 250 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 Αυγά
- 180 ml Γάλα ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
- 100 ml Χυμό λεμόνι
- ½ κ.γ. Αλάτι
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
- 1 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 50 ml. χυμό λεμόνι
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό large, ελαφρώς χτυπημένο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com