Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα

Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα

#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πορτοκάλια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250ml. ηλιέλαιο
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
  • 1κ.γ. ανθόνερο
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • 4 αυγά
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.γ. σόδα

Για το σιρόπι:

  • 600γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 500γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved