Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα
Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.
ΥΛΙΚΑ
- 4 πορτοκάλια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250ml. ηλιέλαιο
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
- 1κ.γ. ανθόνερο
- 100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
- 4 αυγά
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι:
- 600γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 500γρ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com