Γλυκά και τραγανά κριτσίνια για όλες τις ώρες!

Είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες και πολύ χορταστικό για το κολατσιό του παιδιού.

Γλυκά και τραγανά κριτσίνια για όλες τις ώρες!

Τραγανά κριτσίνια, εύκολα και πολύ νόστιμα. Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
• 1 φύλλο σφολιάτα
• 50 γρ. σταφίδες ξανθές
• 50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
• 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
• 40 γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 αυγό χτυπημένο


Σε πάγκο απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε λίγο με πλάστη. Πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με τις σταφίδες, τα καρύδια και την μισή ζάχαρη. Διπλώνουμε στη μέση και το λεπταίνουμε λίγο ακόμη. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε το φύλλο για να κολλήσουν τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ, πιέζοντας να κολλήσουν στο φύλλο. Κόβουμε λωρίδες και κάθε λωρίδα στη μέση. Στρίβουμε 3-4 φορές κάθε λωρίδα και τις βάζουμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε 15-20 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κριτσίνια μας με άχνη ή σιρόπι σοκολάτας! Μπορούμε να τα αφήσουμε και σκέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved