Monkey bread: Η πιο γευστική πρόταση για πρωινό
Μια υπέροχη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο αν θέλουμε ή αν δεν μας αρέσει κάποιο από το μπαχαρικά της γέμισης.
ΥΛΙΚΑ
- 200 ml. Γάλα, πλήρες
- 550 γρ. Αλεύρι, σκληρό
- 85 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 Αυγά, μέτρια
- 9 γρ. Μαγιά, ξερή
- 50 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- Λάδι για το άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση
- 160 γρ. Βούτυρο λιωμένο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 250 γρ. Ζάχαρη, καστανή
- 180 γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ½ κ.γ. Κανέλα, τριμμένη
- 1 ½ κ.γ .Τζίντζερ σε σκόνη
- 1 ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Υλικά για το γλάσο
- 100 γρ. Ζάχαρη, άχνη
- 1 κ.σ. Γάλα πλήρες
- 60 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
- ½ κ.σ. Βανίλια, εκχύλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com