Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια και κρέμα cheesecake
Μια λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Τη ζάχαρη για την καραμέλα την προσθέτουμε τμηματικά σε τηγάνι τοποθετημένο σε μέτρια φωτιά για να μη μας καεί.
ΥΛΙΚΑ
480 γρ. Γάλα
400 γρ. Αλεύρι
60 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
60 γρ. Ζάχαρη
24 γρ. Baking powder
2 ½ κ.γ. Αλάτι
3 Βανίλιες
2 Αυγά (μέτρια)
Για τα αχλάδια:
450 γρ. Αχλάδια (καθαρισμένα)
115 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
90 γρ. νερό
Σιρόπι σφενδάμου
Κονιάκ
Για την κρέμα cheesecake:
200 γρ. Τυρί κρέμα
140 γρ. Κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
50 γρ. Ζάχαρη άχνη
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com