Stollen: Συνταγή για να φτιάξετε το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι
Μια λαχταριστή και συνάμα γιορτινή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι το Stollen. Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που φτιάχνουν οι Γερμανοί. Οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί για τους Γερμανούς ξεκινούν στις 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Νικολάου. Για τους Γερμανούς ο Άγιος Νικόλαος είναι κάτι σαν τον δικό μας Άγιο Βασίλη.
Παραμονή βράδυ του Αγίου Νικολάου, τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους δίπλα στο τζάκι για να τα βρουν το επόμενο πρωινό γεμάτα με φρούτα και stollen, τα παραδοσιακά γλυκά ψωμάκια.
Δείτε πώς θα τα φτιάξετε κι εσείς με τη συνταγή που βρήκαμε στο site του Γιώργου Τσούλη!
#tsoulotip: Τις σταφίδες μπορούμε να τις έχουμε μέσα στο ρούμι από το προηγούμενο βράδυ.
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. Σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. Βερίκοκο, ψιλοκομμένο
- 50 ml. Ρούμι
- 120 ml. Γάλα πλήρες
- 2 κ.γ. Ξηρή μαγιά
- 380 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. Αλάτι
- 50 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ κ.γ. Κάρδαμο
- ½ κ.γ. Κανέλα
- 50 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
- 1 Αυγό
- 50 γρ. Αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 50 γρ. Κράνμπερι
- 200γρ. Αμυγδαλόπαστα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com