Γιουβαρλάκια όπως της μαμάς
Δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο από ένα ζεστό πιάτο γιουβαρλάκια. Συμφωνείτε;
#tsoulotip: Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό.Ανακατεύουμε προσεκτικά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τον κιμά:
- 1/2 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 Αυγό
- 1/4 του μάτσου Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 του μάτσου 'Ανηθο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ Ρύζι γλασέ
- 5κ.σ. Ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σούπα:
- 1 μεγάλο Καρότο, τριμμένο
- 1 Πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 Κύβο ζωμό λαχανικών
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 στικ Σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λίτρο Νερό
- 20 ml. Ελαιόλαδο
Υλικά για το αυγολέμονο:
- 2 Αυγά μεγάλα
- Χυμό από 1 λεμόνι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com