Συνταγή για νόστιμα και τραγανά μελομακάρονα
Το μυστικό για να φτιάξετε τα μελομακάρονά σας είναι ένα και το αποκαλύπτει ο Γιώργος Τσούλης!
#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει, μόλις βγουν τα μελομακάρονα από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελείως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 240ml. ελαιόλαδο
- 240ml. ηλιέλαιο
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120ml. κονιάκ
- 120ml. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κιλό αλέυρι μαλακό
- 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ. σόδα
- Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι:
- 700ml νερό
- 800γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200γρ. μέλι
- 2 ξυλάκια κανέλλας
- φλούδες από 2 λεμόνια
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com