Αν έχουν βαρεθεί να την τρώνε συνεχώς σαν απλό φρούτο, ψήστε την στον φούρνο και κάντε τη να μοιάζει ένα μοναδικό σνακ για όλες τις ώρες! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 60ml (1/4 του φλιτζ.) χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 60ml (1/4 του φλιτζ.) μέλι
- 2 κ.σ. ρούμι
- 4 ώριμες μπανάνες
- 2 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
• Ανακατέψτε καλά το χυμό πορτοκάλι με το μέλι και το ρούμι σε ένα μπολ.
• Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στη μέση κατά μήκος, κατόπιν βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας.
• Προσθέστε στις μπανάνες το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα.
• Σκεπάστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τις στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν
• Τέλος αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές με τη σάλτσα τους.