Τούρτα τριπλής σοκολάτας με φουντούκι
Νόστιμη και λαχταριστή τούρτα τριπλής σοκολάτας... ήδη μας τρέχουν τα σάλια!
#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο, ώστε να μην έχει το γλυκό μας γρομπαλάκια μέσα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 130 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. σόδα, μαγειρική
- 1 ¼ κ.γ. αλάτι
- 300 ml γάλα, πλήρες
- 1 ¼ κ.γ. ξύδι
- 130 ml ηλιέλαιο
- 300 ml νερό, βραστό
- 3 μέτρια αυγά
- 1 ¼ βανίλια, εκχύλισμα
- 150 γρ. Φουντούκια, θρυμματισμένα, καβουρδισμένα και επιπλέον 200 γρ. για το σερβίρισμα
Υλικά για την επικάλυψη
- 660 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρες
- 200 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
- 200 γρ. Σοκολάτα λευκή
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com