Τούρτα τριπλής σοκολάτας με φουντούκι

Νόστιμη και λαχταριστή τούρτα τριπλής σοκολάτας... ήδη μας τρέχουν τα σάλια!

#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο, ώστε να μην έχει το γλυκό μας γρομπαλάκια μέσα.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)

  • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 130 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. σόδα, μαγειρική
  • 1 ¼ κ.γ. αλάτι
  • 300 ml γάλα, πλήρες
  • 1 ¼ κ.γ. ξύδι
  • 130 ml ηλιέλαιο
  • 300 ml νερό, βραστό
  • 3 μέτρια αυγά
  • 1 ¼ βανίλια, εκχύλισμα
  • 150 γρ. Φουντούκια, θρυμματισμένα, καβουρδισμένα και επιπλέον 200 γρ. για το σερβίρισμα

Υλικά για την επικάλυψη

  • 660 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρες
  • 200 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. Σοκολάτα λευκή

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved