Αφράτα γεμιστά μπιφτέκια για το Κυριακάτικο τραπέζι σας!

Είναι από τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Αφράτα, γεμιστά και ζουμερά συνδυασμένα με αρωματικό ρύζι ή τηγανιτές πατάτες! Δοκιμάστε την συνταγή!


ΥΛΙΚΑ
• 700 γρ. κιμά (μισό χοιρινό-μισό μοσχαρίσιο)
• 2 φέτες ψωμί (μουσκεμένες σε νερό με γάλα)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά ξύδι
• 1 κουταλιά λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
• στη μύτη του κουταλιού κανέλα και κύμινο
• τυρί κίτρινο σε κύβους ή όποιο άλλο θέλετε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί αφού το στύψουμε και το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρούνι.
2. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Έτσι γίνεται και πιο ελαφρύ μετά το μπιφτέκι και πιο νόστιμο.
3. Βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα ρίξτε λίγο λάδι ή νερό. Αν είναι πολύ αραιό βάλτε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
4. Πλάστε και βάλτε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί.
5. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
6. Ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκρίλ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved