Συνταγή για να φτιάξετε τη νοστιμότερη καρυδόπιτα
Και ποιο σπίτι δεν φτιάχνει καρυδόπιτα τις γιορτές!
#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό πρέπει πάντα η καρυδόπιτα να είναι ζεστή κατευθείαν από το φούρνο και το σιρόπι κρύο.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά:
- 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 300γρ. καρύδια θρυμματισμένα
- 8 αυγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
- 1/2κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 2 πρέζες γαρύφαλλο
- 50ml.κονιάκ
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι:
- 500ml.νερό
- 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 στικ κανέλας
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com