Συνταγή για να φτιάξετε τη νοστιμότερη καρυδόπιτα

Και ποιο σπίτι δεν φτιάχνει καρυδόπιτα τις γιορτές!

#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό πρέπει πάντα η καρυδόπιτα να είναι ζεστή κατευθείαν από το φούρνο και το σιρόπι κρύο.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300γρ. καρύδια θρυμματισμένα
  • 8 αυγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
  • 1/2κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 2 πρέζες γαρύφαλλο
  • 50ml.κονιάκ
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500ml.νερό
  • 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλας

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved