Συνταγές για 3 νόστιμες σπιτικές βασιλόπιτες (pics)
Σε δύο μέρες θα γιορτάζουμε τον καινούριο χρόνο και κάθε σπίτι θα κόψει τη δική του βασιλόπιτα. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος το mothersblog.gr σας προτείνει εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές (δείτε εδώ).
Αν δεν θέλετε λοιπόν να αγοράσετε ακόμα μία έτοιμη βασιλόπιτα και προτιμάτε να βάλετε το μεράκι σας σε μια ζουμερή και νόστιμο εκδοχή του πρώτου γλυκού που θα απολαύσετε με τη νέα χρονιά, σας έχουμε τις απόλυτες συνταγές.
Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες.
Υλικά
150 γρμ cranberries και ξανθές σταφίδες (ανακατεμένες)
45 γρμ φρουί γλασέ φρούτα
75γρμ φρουί γλασέ κεράσια
4-5 κουταλιές της σούπας κονιάκ, ρούμι, σέρι ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς
175 γρμ βούτυρο
175 γρμ καστανή ζάχαρη
1 κ.τ.σ. μελάσα
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι ή πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι ή πορτοκάλι
3 αυγά
175 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο)
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
20γρμ αλεσμένα αμύγδαλα
30γρμ ολόκληρα καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε έπειτα τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ
Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά και στη συνέχεια όλα τα στερεά υλικά.
Αφήστε για το τέλος το αλεύρι.
Μην το ρίξετε όλο. Ρίξτε το σιγά σιγά μέχρι το μείγμα σας ν α έχει μια παχύρρευστη ζύμη.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι που θα έχετε αλευρώσει και βουτυρώσει για να μην σας κολλήσει (μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και χαρτί αντικολλητικό) βάλτε το μείγμα σας και ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να βγαίνει ένα μαχαιράκι καθαρό.