Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες

Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!

Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες

#tsoulotip: Βάζουμε νερό στο ταψί για να μείνει ζουμερή η γαλοπούλα μας. Κάθε 500 γρ. γαλοπούλας είναι και 30 λεπτά ψησίματος

ΥΛΙΚΑ

Για τη γαλοπούλα

  • 1 Στήθος γαλοπούλας, ανοιγμένη στη μέση
  • 225 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
  • 140 γρ. Κάστανα, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. Σταφίδες
  • 10 γρ. Φασκόμηλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον πουρέ σελινόριζας

  • 650 γρ. Σελινόριζα
  • 1 lt. Γάλα, πλήρες
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο, χροντροκομμένο
  • 7 κλ. Θυμάρι, ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα
  • 150 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιου
  • 1 ½ κ.σ. Μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved