Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες
Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!
#tsoulotip: Βάζουμε νερό στο ταψί για να μείνει ζουμερή η γαλοπούλα μας. Κάθε 500 γρ. γαλοπούλας είναι και 30 λεπτά ψησίματος
ΥΛΙΚΑ
Για τη γαλοπούλα
- 1 Στήθος γαλοπούλας, ανοιγμένη στη μέση
- 225 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
- 140 γρ. Κάστανα, ψιλοκομμένα
- 20 γρ. Σταφίδες
- 10 γρ. Φασκόμηλο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον πουρέ σελινόριζας
- 650 γρ. Σελινόριζα
- 1 lt. Γάλα, πλήρες
- 1 Κρεμμύδι μέτριο, χροντροκομμένο
- 7 κλ. Θυμάρι, ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα
- 150 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιου
- 1 ½ κ.σ. Μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com