Φτιάξτε και εσείς τη νόστιμη και αραβική πίτα Kibbeh pie
Μια νόστιμη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
#tsoulotip: Βάζουμε το πλιγούρι σε παγωμένο νερό για 1 ώρα ακριβώς.
Υλικά για τη γέμιση
- 250 γρ. Αρνίσιο κιμά, περασμένος δυο φορές
- 1 Μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Αμυγδαλόψιχα
- ½ κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
- ½ κ.γ. Κάρδαμο, τριμμένο
- ½ κ.γ. Μπαχάρι, σε σκόνη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη βάση
- 300 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
- 250 γρ. Πλιγούρι
- 1 Μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 100 ml. Ελαιόλαδο και έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
- 1 Αυγό, μέτριο
- ½ κ.γ. Μπαχάρι, σε σκόνη
- ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. Κόλιανδρο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. Κάρδαμο, τριμμένο
- 1 κ.σ. Φρυγανιά, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com