Σουτζουκάκια: Η απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σήμερα σουτζουκάκια;
#tsoulotip: Το γάλα το χρησιμοποιούμε μαζί με τη σόδα για να μας γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα σουτζουκάκια μας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τον κιμά
- 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
- 100 ml. Γάλα, πλήρες
- 1 κ.γ. Ξύδι από λευκό κρασί
- ¼ κ.γ. Σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. Κύμινο, τριμμένο
- 2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
- 800 γρ.Ντομάτα κονσκασέ
- 200-250 ml. Νερό
- 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 50 ml. Ελαιόλαδο
- 1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
- 2 Μπαχάρια ολόκληρα
- ½ κ.γ.Ζάχαρη (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com