Σουτζουκάκια: Η απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σήμερα σουτζουκάκια;

#tsoulotip: Το γάλα το χρησιμοποιούμε μαζί με τη σόδα για να μας γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα σουτζουκάκια μας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον κιμά

  • 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
  • 100 ml. Γάλα, πλήρες
  • 1 κ.γ. Ξύδι από λευκό κρασί
  • ¼ κ.γ. Σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. Κύμινο, τριμμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 800 γρ.Ντομάτα κονσκασέ
  • 200-250 ml. Νερό
  • 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 ml. Ελαιόλαδο
  • 1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
  • 2 Μπαχάρια ολόκληρα
  • ½ κ.γ.Ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved