Μουσακάς: Πώς θα φτιάξετε εύκολα το πιο μπελαλίδικο φαγάκι
Με τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη, η επιτυχία είναι σίγουρη!
#tsoulotip: Για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο σε θερμοκρασία 200°C για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
ΥΛΙΚΑ
(Υλικά για ένα ταψί 25x35)
- 6 Μελιτζάνες
- 5 Πατάτες
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τον κιμά:
- 750 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
- 400 γρ. Πολτό ντομάτας
- 240 ml Κόκκινο κρασί
- 80 γρ. Φέτα, τριμμένη
- 60 ml Ελαιόλαδο
- 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
- 2 Σπόρους μπαχάρι
- 1 Φύλλο δάφνης
- ½ Ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. Κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 900 ml Γάλα
- 100 γρ. Βούτυρο
- 100 γρ. Αλεύρι
- 100 γρ. Παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 2 Κρόκους αυγών
- Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com