Πασχαλινή κρεατόπιτα!
Είναι από τις πίτες που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε την ημέρα του Πάσχα!
Κρεατόπιτα με πολλά μυρωδικά και τραγανό φύλλο! Δοκιμάστε την συνταγή, μην την φοβηθείτε... είναι πολύ εύκολη!
ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες
• 1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλα
• 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
• ¾ φλιτζανιού βρασμένο ρύζι
• 200 γραμ. φέτα
• 6 αυγά
• 1 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός
• ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος
• 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
• ελαιόλαδο για τα φύλλα
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το ρύζι, τη φέτα, τα αβγά και τα μυρωδικά.
Απλώνουμε τα φύλλα λαδωμένα στο ταψί, καλύπτοντας καλά τα πλαϊνά τοιχώματα. Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και ψήνουμε στους 170ο C, περίπου για 1 ώρα.