Μπακαλιάρος με μυρωδικά - Μια εναλλακτική πρόταση για όσους δεν τρώνε τη σκορδαλιά (vid)
Μαγειρέψτε σήμερα, 25η Μαρτίου έναν νοστιμότατο μπακαλιάρο με μυρωδικά.
Μπορεί το έθιμο να απαιτεί την ημέρα αυτή να τρώμε μπακαλιάρο που συνοδεύεται από σκορδαλιά, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να τη μυρίσουν (τη σκορδαλιά πάντα) πόσο μάλλον να τη φάνε. Γι’ αυτό και εμείς σας προτείνουμε μια εναλλακτική εκδοχή αυτού του παραδοσιακού πιάτου. Σκορδαλιά μεν αλλά με μυρωδικά.
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο προσούτο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι