Γευστικές μπάρες με σοκολάτα και μέντα (vid)
Αν δεν το γνωρίζατε, υπάρχει και Ημέρα Σοκολάτας με Μέντα, αφιερωμένη σε όλους όσοι αγαπούν ιδιαίτερα τη γεύση της μέντας. Με αφορμή λοιπόν την ημέρα, είπαμε να σας προτείνουμε μια συνταγή που έχει μέντα και σοκολάτα (ο καλύτερος συνδυασμός κατά τη γνώμη μας).
Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι σχετικά εύκολες, δεν χρειάζονται ψήσιμο, ενώ εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε στρώση θα πρέπει πρώτα να ψυχθεί καλά. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά για τη βάση
1/2 φλιτζάνι (113 γραμ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι (50 γραμ.) λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι (30 γραμ.) σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (4 γραμ.)
2 φλιτζάνια (200 γραμ.) ψιλοκομμένα μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι (65 γραμ.) αποξηραμένη καρύδα
1/2 φλυτζάνι (50 γραμ.) καρύδια ψιλοκομμένα
Κρέμα μέντας
1/4 φλιτζάνι (55 γραμμάρια) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κουταλιές της σούπας γάλα ή ελαφριά κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 γραμμάρια) καθαρό εκχύλισμα μέντας ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 γραμμάριο) έλαιο μέντας
2 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ( προαιρετικά)
Επικάλυψη σοκολάτας
170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας
1/2 κουταλιά της σούπας (6 γραμμάρια) βούτυρο ή φυτικό έλαιο