Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά και τυριά (vid)
Συνταγή για χορταστικά λαζάνια με κιμά και τυριά.
Αντί να φτιάξετε παστίτσιο, δοκιμάστε τα λαζάνια! Ως διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη, απλά το μυστικό είναι να απλώσετε καλά τα λαζάνια όπως και τα υπόλοιπα υλικά, και να σκεπάσετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας ξεραθούν τα λαζάνια.
Δείτε τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
225 γρ. κιμά
10 λαζάνια,
1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο ή κόκκινο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας (520 g)
1 φλιτζάνι τυρί ricotta (250 g)
1 ½ φλιτζάνια μοτσαρέλα (150 γραμμάρια)
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα, διαιρούμενο (80 g)
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό,
1 μεγάλο αυγό,
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό (240 mL)