Ο χαλβάς είναι ένα ιδανικό γλυκάκι που μπορεί το παιδί μας να φάει χωρίς τύψεις καθώς είναι υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό! Ένα γλυκάκι που τα παιδιά μπορούν να φάνε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Για την υπέροχη και νόστιμη αυτή συνταγή θα χρειαστείτε:
Υλικά
Σιμιγδάλι
Λάδι
Ζάχαρη
Νερό
Κανέλα
Κουκουνάρι ή ψιλοκομμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
Μέσα στο νερό προσθέτετε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, το βράζετε έως ότου γίνει ένα ωραίο σιρόπι. Έπειτα στο λάδι που έχει πάρει θερμοκρασία, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζετε μέχρι να σγουρύνει ελαφρώς. Προσθέτετε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια και έπειτα ρίχνετε λίγο λίγο μέχρι να απορροφήσει εντελώς το σιρόπι. Το βάζετε σε μια φόρμα, περίμενε λίγο να κρυώσει και έπειτα σερβίρετε.