Hot cross buns
Μυρωδάτα, νόστιμα και ιδανικά για πρωινό ή κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο!
#tsoulotip: Προσέχουμε να έχει κρυώσει το μείγμα με το γάλα, πριν ρίξουμε τη μαγιά ώστε να μη καεί η μαγιά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα hot cross buns:
- 600 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 350 ml. Γάλα πλήρες
- 50 γρ. Βούτυρο
- 90 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 20 ml. Ελαιόλαδο
- 9 γρ. Μαγιά, ξερή
- 50 γρ. Σταφίδες σουλτανίνα
- 50 γρ. Κύβοι φρούτων κοκτέιλ
- ½ κ.σ. Κανέλα
- ¼ κ.γ. Τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 Αυγό, μέτριο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Αλάτι
Υλικά για τη ζύμη του σταυρού:
- 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 60 ml. Νερό
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com