Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι
Πιο νόστιμο και λαχταριστό χαλβά δεν έχετε φτιάξει!
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.
ΥΛΙΚΑ
Για το χαλβά:
- 380 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 250 ml. Ηλιέλαιο
- Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. Γαρύφαλλο, τριμμένο
- 100 γρ. Κράνμπερις
- 50 γρ. Φιλέ αμυγδάλου
Για το σιρόπι:
- 1 lt. Νερό
- 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα:
- 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com