Συνταγή για νόστιμα και λαχταριστά εκλεράκια
Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε μόνες σας λαχταριστά εκλεράκια!
#tsoulotip: Πρέπει να έχουν κρυώσει πολύ καλά και τα εκλεράκια και η γέμιση πριν τα γεμίσουμε.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη των εκλέρ:
- 140 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 125 ml. Γάλα, πλήρες
- 100 γρ. Βούτυρο
- 4 Αυγά μέτρια
Υλικά για τη γέμιση:
- 500 ml. Γάλα, πλήρες
- 1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
- 150 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 30 γρ. Κόρν φλάουερ
- 4 Κρόκοι από μέτρια αυγά
- 20 γρ. Βούτυρο, παγωμένο
- ¼ κ.γ. Μαστίχα
- Αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη:
- 120 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 190 ml. Κρέμα γάλακτος πλήρης
Σοκολατένια τρούφα για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com