#tsoulotip: Αν δεν έχουμε φλόγιστρο ψήνουμε το γλυκό μαζί με τη μαρέγκα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την τάρτα:
- 140 γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 Αυγό και έξτρα 1 κρόκο για το άλειμμα της ζύμης
- 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. Σιμιγδάλι, ψιλό
- 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 Πρέζα αλάτi
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
- 350 ml. Νερό
- 220 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
- Ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια
- 3 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 4 Κρόκους από μέτρια αυγά
- 2 κ.σ. Βούτυρο
Υλικά για τη μαρέγκα:
- 4 Ασπράδια αυγών
- 6 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com