Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Δείτε πώς θα φτιάξετε μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου.
#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχουμε πάρει παστό μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε βάζοντάς τον σε ένα μπολ με νερό να τον καλύπτει με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι. Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για 1 μέρα.
ΥΛΙΚΑ
- 800γρ. μπακαλιάρο χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα
- Αλεύρι γ.ο.χ. για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου
- Αλάτι
Υλικά για το κουρκούτι:
- 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250γρ. αναψυκτικό σόδα
- 330ml. μπύρα ξανθιά
- 2κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σκορδαλιά:
- 1kg. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 200ml. ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κομμάτι από την ουρά του μπακαλιάρου
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com