Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Δείτε πώς θα φτιάξετε μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου.

#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχουμε πάρει παστό μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε βάζοντάς τον σε ένα μπολ με νερό να τον καλύπτει με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι. Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για 1 μέρα.

ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ. μπακαλιάρο χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα
  • Αλεύρι γ.ο.χ. για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου
  • Αλάτι

Υλικά για το κουρκούτι:

  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. αναψυκτικό σόδα
  • 330ml. μπύρα ξανθιά
  • 2κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σκορδαλιά:

  • 1kg. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 200ml. ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κομμάτι από την ουρά του μπακαλιάρου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved