#tsoulotip: Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα τα μήλα πριν ρίξουμε τη γέμιση για έξτρα άρωμα και μυρωδιά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την τάρτα:
- 150 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ και έξτρα για το πασπάλισμα
- 80 γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 60 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 Κρόκος αυγού
- 20 ml. Νερό
Υλικά για τη γέμιση:
- 230 γρ. Φιλέ αμυγδάλου
- 125 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 4 κ.σ. Γάλα πλήρες
- 3 Πράσινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές κάθετες φέτες
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com