Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και μήλα

Πιο νόστιμη τάρτα δεν έχετε φτιάξει!

#tsoulotip: Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα τα μήλα πριν ρίξουμε τη γέμιση για έξτρα άρωμα και μυρωδιά.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την τάρτα:

  • 150 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ και έξτρα για το πασπάλισμα
  • 80 γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 60 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 Κρόκος αυγού
  • 20 ml. Νερό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 230 γρ. Φιλέ αμυγδάλου
  • 125 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 κ.σ. Γάλα πλήρες
  • 3 Πράσινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές κάθετες φέτες

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved