Εναλλακτικό Πασχαλινό μενού για παιδιά (pics)
Πολλά από τα πασχαλινά εδέσματα αφήνουν τα παιδιά αδιάφορα.
Επειδή όμως η διατροφή τους πρέπει να είναι ισορροπημένη, ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν ώστε να φάνε υγιεινά και κυρίως να αποφύγετε την γκρίνια στο πασχαλινό τραπέζι.
Παιδική μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Mια παιδική μαγειρίτσα που τα παιδιά μπορούν να τη φάνε πιο ευχάριστα.
Υλικά
2 Στήθη από κοτόπουλο
2-3 καρότα
1 μαρούλι
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι
λίγο πιπέρι
1 αβγό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Θα κόψετε σε κύβους το στήθος κοτόπουλο και θα το τσιγαρίσετε ελαφρώς με την ποσότητα λάδι που αναφέρουμε, ίσα που να κρατάει τα υγρά του. Μετά θα το βγάλετε σε ένα μπολ και θα το αφήσετε στην άκρη.
Θα κόψετε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια, το καρότο σε κύβους και το μαρούλι θα το κόψετε περίπου όσο δύο δάχτυλα φάρδος και θα τα ζεματίσετε ελαφρώς στην ίδια κατσαρόλα που τσιγαρίσατε πιο πριν το κοτόπουλο.
Μόλις μαραθούν τα λαχανικά θα ρίξετε το κοτόπουλο και θα σβήσετε με το μισό χυμό λεμονιού και θα βράσετε όπως θα κάνατε και με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Αφού είναι έτοιμο θα αβγοκόψετε και θα το σερβίρετε στα παιδιά σας.
Να είστε σίγουροι πώς θα το λατρέψουν.
Κεφτεδάκια με τυρί και σκόρδο
Αν στα παιδιά σας δεν αρέσει το αρνί στη σούβλα και το κοκορέτσι
Υλικά για 8 μερίδες
500 γρ κιμάς βοείου κρέατος
1 αυγό
¼ φλιτζανιού ψωμί (30 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουτάλι αλάτι
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
1 ζύμη π πίτσας
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρας, συν περισσότερο για το σερβίρισμα (260 g)
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (100 γρ.)
¼ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, 2 κουταλιές μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Πάρτε μια μπάλα από το μείγμα, κυλήστε τη ανάμεσα στα χέρια σας για να φτιάξετε ένα κεφτεδάκι μεγέθους μπάλας ping pong. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τα συχνά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και στραγγίστε το λάδι σε μια χαρτοπετσέτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C .
Τσιγαρίστε μια μερίδα ζύμης πίτσας και καλύψτε τη με μια κουταλιά της σάλτσας μαρινάρας και του τυριού μοτσαρέλα. Προσθέστε ένα κεφτεδάκι και τυλίξτε τη ζύμη, πιέζοντας τις άκρες για να το κλείσετε. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
Τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα κύκλο, με ραφή προς τα κάτω, σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο. Αλείψτε τα κεφτεδάκια με το μίγμα.
Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
Τοποθετήστε ένα μπολ με ζεστή σάλτσα μαρινάρας στη μέση του τηγανιού και, στη συνέχεια, σερβίρετε. (Πηγή: tasty.co)
Μακαρονοσαλάτα με αυγό
Εύκολη και γρήγορη μακαρονοσαλάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ήδη βρασμένα κόκκινα αυγά.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 ½ κούπα μαγιονέζα
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ τουρσί
4 αυγά σφιχτά, κομμένα σε ροδέλες
2 -3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
½ κούπα ελιές κομμένες, σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο πράσινο κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ βράζετε τα αυγά καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Μόλις είναι όλα έτοιμα, αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες αυγών και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Βάζετε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει, πριν σερβίρετε. (Πηγή: butteryourbiscuit.com)