Πεντανόστιμα και ζουμερά ροδακινοπιτάκια
Ένα από τα πιο νόστιμα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού είναι τα ροδάκινα. Αν όμως το μικρό σας αγγελούδι, δεν το τρώει μπορείτε πολύ εύκολά να το κάνετε νόστιμο γλυκάκι για όλες τις ώρες τις ώρες της ημέρας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 4 ροδάκινα
- 4 κουταλιές λευκή ζάχαρη
- 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 3 στικάκια βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια θήκη από μάφινς τοποθετήστε την σφολιάτα αφού την έχετε κόψει τετράγωνα, τόσο μεγάλα ώστε να χωρούν στις θήκες. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τα ροδάκινα σε κομμάτια, τα μαύρη και λευκή ζάχαρη, τα βανίλια και το κονιάκ και σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις δείτε το μίγμα να ομογενοποιείται και να γίνεται σαν μαρμελάδα, κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το μίγμα λίγο να κρυώσει και γεμίστε τις θήκες με τη σφολιάτα. Από πάνω πασπαλίστε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήστε για 15 λεπτά.