Πεντανόστιμη συνταγή για vegan pizza
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι απολαυστική!
#tsoulotip: Αν ψήσουμε την pizza στο μισό χρόνο και την αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη στο multi
- 1 πρέζα αλάτι
- 7 γρ. μαγιά ξερή
- 300-350 ml. νερό
- 35 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Αλεύρι γ.ο.χ. για το άνοιγμα της ζύμης
Υλικά για τη σάλτσα:
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 ½ κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- ¼ κ.γ. θυμάρι ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. γλυκάνισο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- Πατάτες προτηγανισμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 200 γρ. ελιές ροδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com