Κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού - Τα υλικά για να τα φτιάξετε κι εσείς
Φτιάξτε αυτούς τους νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες!
#tsoulotip: Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στραγγίσει τα κολοκυθάκια.
Yλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
- 130 γρ. φέτα, τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Ξύσμα από 1 lime
- ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 50 - 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
- 30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού:
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Χυμό & ξύσμα από 1 lime
- 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com