Vegan cheesecake με χαλβά

Και νόστιμο και γλυκό και υγιεινό!

#tsoulotip: Εάν το μείγμα για τη βάση μας βγει στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω χουρμά. Εάν μας βγει πιο υγρό προσθέτουμε παραπάνω καρύδι.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη βάση

  • 200 γρ. καρύδια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 280 γρ. χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κ.γ. ταχίνι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. χαλβά βανίλια
  • 230 γρ. κάσιους
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 200 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved