Σταφιδόψωμα - Η πιο νόστιμη συνταγή είναι αυτή
Ιδανικά και για κολατσιό στο σχολείο!
#tsoulotip: Για να ενυδατωθούν οι σταφίδες μπορούμε να τις βάλουμε στο γάλα της συνταγής.
ΥΛΙΚΑ
- 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 350 ml. γάλα πλήρες
- 50 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 20 ml. ελαιόλαδο
- 9 γρ. μαγιά, ξερή
- 80 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
- ½ κ.σ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 αυγό, μέτριο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Αλάτι
- 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο γάλα για το άλειμμα
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com