Ριζότο με παντζάρι

#tsoulotip: Το ριζότο θέλει συνέχεια ανακάτεμα για να βγάλει το άμυλό του και να δέσει πιο ωραία.

Ριζότο με παντζάρι

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1.700 ml νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 παντζάρια βρασμένα, κομμένα σε κυβάκια
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μους κατσικίσιου τυριού:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved