Ριζότο με παντζάρι
#tsoulotip: Το ριζότο θέλει συνέχεια ανακάτεμα για να βγάλει το άμυλό του και να δέσει πιο ωραία.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρύζι για ριζότο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 150 ml λευκό κρασί
- 1.700 ml νερό
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 παντζάρια βρασμένα, κομμένα σε κυβάκια
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. βούτυρο
- Ξύσμα & χυμό από 1 λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μους κατσικίσιου τυριού:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com