Τα παιδιά μπορεί να μην ξετρελαίνονται για το ψάρι, όμως γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την διατροφή τους! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στον φούρνο με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρος
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες σε χονδρό τρίφτη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά ρίγανη ξερή (εγώ έβαλα φρέσκια)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο και τον στραγγίζουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το 1/3 του μείγματος, μαζί με το μάραθο για να μην μας καεί, σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε το γαύρο με σειρά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος. Ανακατεύουμε μόνο μία φορά.