#tsoulotip: Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. μαστίχα
1/4κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120ml. γάλα, πλήρες ελαφρώς ζεστό
3/4κ.γ. αλάτι
150γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
2 κρόκους αραιωμένους σε λίγο νερό
Υλικά για το σιρόπι:
- 200 ml. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com