Συνταφή για ένα διαφορετικό σουφλέ λαχανικών
Σουφλέ λαχανικών: Μια συνταγή του Γιώργου Τσούλη!
#tsoulotip: Κόβουμε τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια στο ίδιο μέγεθος ώστε να βράσουν ομοιόμορφα και να μη παραβράσουν.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το σουφλέ:
- 250 γρ. πένες βρασμένες
- 100 γρ. μπρόκολο
- 100 γρ. κουνουπίδι
- 100 γρ. καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 4 λευκά μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- ½ κόκκινη πιπεριά , κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- ½ κίτρινη πιπεριά,κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κάρυ
- ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
- 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 ml. Ελαιόλαδο
- 500 ml. γάλα σόγιας
- 200 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com