Συνταγή για αφράτο τσουρέκι με σοκολάτα και πορτοκάλι
#tsoulotip: Αντί για κουβερτούρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σοκολάτα γάλακτος.
ΥΛΙΚΑ
- 650 γρ. Αλεύρι σκληρό
- 650 γρ. Αλεύρι μαλακό
- 3 γρ. Αλάτι
- 350 γρ. Ζάχαρη
- 10 γρ. Μαχλέπι, τριμμένο
- 3 γρ. Μαστίχα
- 15 γρ. Μαγιά, ξερή
- 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 ltr. Γάλα, πλήρες
- 4 Μέτρια αυγά
- 40 ml. Κονιάκ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 120 γρ. Γλυκό πορτοκάλι, κομμένο σε κυβάκια
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com