Γλυκά σφολιατίνια με μαρμελάδα!
Είναι η εποχή όπου όλες μας πειραματιζόμαστε σε συνταγές για μαρμέλαδες!
Αφού λοιπόν τις ετοιμάσετε, δοκιμάστε να τις γεμίσετε σε τραγανά σφολιατίνια!
ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο σφολιάτα ( δηλαδή 2 φύλλα) νωπή ή κατεψυγμένη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εάν έχουμε κατεψυγμένη σφολιάτα την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες
του πακέτου και προχωράμε. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε προσεκτικά με λίγη μαρμελάδα. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή με το εργαλείο της πίτσας, λωρίδες πάχους περίπου 1,5εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά. Μπορούμε επίσης να αλείψουμε με μαρμελάδα όλη την λωρίδα και αντί να την στρίψουμε, να την γυρίσουμε σχηματίζοντας σαλιγκαράκια. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί και τοποθετούμε τις λωρίδες με λίγη απόσταση ανάμεσά τους, για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσει η σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.